Wat is gellak precies?

Gellak, ook bekend als gelnagellak, is een speciaal soort nagellak die onder een UV- of LED-lamp moet uitharden. Het geeft je nagels een glanzende, duurzame afwerking die tot wel drie weken kan blijven zitten zonder te schilferen of te barsten, in tegenstelling tot traditionele nagellak die na een paar dagen kan beginnen af te bladderen.

Een van de meest populaire merken in de wereld van gelnagellak is Pink Gellac. De Pink gellac gellak set biedt alles wat je nodig hebt om thuis de perfecte manicure te creëren. De set bevat een basislak, een topcoat en diverse kleurlakken, evenals een UV- of LED-lamp om de gellak uit te harden.

De topkleuren van dit seizoen

In de mode- en beautywereld veranderen trends voortdurend, en dat geldt ook voor nagellak kleuren. Dit seizoen zien we een mix van zachte pasteltinten en dramatische donkere kleuren, perfect voor elke stemming of gelegenheid.

Pasteltinten zijn helemaal in

Pasteltinten zijn altijd een goede keuze voor de lente en zomer. Ze geven je look een frisse, lichte toets en passen bij bijna elke outfit. Denk aan zachte roze, mintgroen, lavendel en babyblauw. pink gellac heeft een ruim aanbod aan pastelkleuren die perfect zijn voor dit seizoen.

Donkere kleuren voor een dramatische look

Aan de andere kant van het spectrum vinden we donkere kleuren. Deze tinten zorgen voor een dramatische, opvallende look. Diepblauw, bordeauxrood, donkerpaars en zwart zijn allemaal populaire keuzes. Ook in de collectie van Pink Gellac vind je veel van deze diepe, rijke tinten.

Hoe breng je gellak thuis aan?

Hoewel het misschien ingewikkelder lijkt dan het aanbrengen van gewone nagellak, is het aanbrengen van gellak eigenlijk vrij eenvoudig als je eenmaal de stappen kent. Allereerst moet je je nagels voorbereiden door ze te vijlen en de nagelriemen terug te duwen. Vervolgens breng je een dunne laag basislak aan en laat je deze uitharden onder de lamp.

Nadat de basislaag is uitgehard, breng je de kleurlak aan. Afhankelijk van de gewenste dekking, kun je één of twee lagen aanbrengen, waarbij je elke laag apart laat uitharden. Ten slotte breng je een laag topcoat aan om je manicure te verzegelen en laat je deze ook uitharden onder de lamp. Nadat de topcoat is uitgehard, veeg je je nagels af met een reinigingsmiddel om eventuele plakkerigheid te verwijderen, en voila – je hebt een perfecte gellak manicure!

Inspiratie voor nail art met gellak

Gellak is niet alleen geweldig voor een eenvoudige manicure, maar ook voor nail art. Omdat het uithardt onder een lamp, heb je meer tijd om te werken aan je ontwerp zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat het droogt voordat je klaar bent.

Er zijn talloze mogelijkheden voor nail art met gellak, van subtiele accentnagels tot opvallende patronen en ontwerpen. En met de Pink Gellac gellak set heb je alles wat je nodig hebt om creatief te worden met je nagels.

Tips om je gellak langer te laten meegaan

Hoewel gellak al veel langer meegaat dan gewone nagellak, zijn er enkele tips die je kunt volgen om je manicure nog langer fris te houden. Ten eerste is het belangrijk om je nagels goed voor te bereiden door ze te vijlen en de nagelriemen terug te duwen voordat je de gellak aanbrengt. Dit zorgt voor een glad oppervlak waarop de gellak beter kan hechten.

Daarnaast is het belangrijk om de gellak correct aan te brengen en te zorgen dat elke laag volledig uithardt onder de lamp. Te dikke lagen of onvoldoende uitharden kunnen ervoor zorgen dat de gellak sneller afschilfert. Ten slotte kan het dragen van handschoenen bij het doen van huishoudelijk werk of andere activiteiten die je nagels kunnen beschadigen, helpen om je manicure langer te laten duren.

Waarom is gellak de moeite waard?

Er zijn tal van redenen waarom gellak de moeite waard is. Ten eerste biedt het een veel duurzamere afwerking dan gewone nagellak, wat betekent dat je minder vaak je nagels hoeft te lakken. Bovendien droogt het onmiddellijk onder de lamp, dus je hoeft niet te wachten tot het droogt en je hoeft je geen zorgen te maken dat je je manicure verpest.

Bovendien biedt gellak een glanzende, gel-achtige afwerking die er professioneel uitziet en aanvoelt. En met de Pink Gellac gellak set, heb je alles wat je nodig hebt om thuis een salonwaardige manicure te creëren.